vineri, 14 septembrie 2012

Cum am facut primul vaccin antiraceala :)

Nu, nu este vorba despre un vaccin in sensul pe care-l cunoastem datorita mediatizarii lor. Eu sunt o mamica total impotriva vaccinurilor, si nu din paranoia ci pentru ca sunt o persoana vigilenta (si nu este numai parerea mea proprie si personala despre mine, ci a altora). Tocmai de aceea in articolul viitor am sa va povestesc cum am refuzat pana acum toate vaccinurile "OBLIGATORII" adica de fapt RECOMANDATE (inca nu stiu de ce s-a pus semnul egal intre doua cuvinte antonime), incepand cu cele din maternitate si pana la zi, si de ce.

Insa astazi va voi "vorbi" despre un vaccin adevarat. Un vaccin de imunizare, un vaccin care functioneaza si care nu are nici un fel de efecte adverse. 

Totul a inceput acum o saptamana, cand sotul meu drag a venit acasa de la munca cu un inceput de raceala. A incercat sa se izoleze de noi (eu si copil) dormind in alta camera si doftoricindu-se (pastile, ceaiuri etc). Nu am respirat unul in fata altuia (eu si el), insa, cu toata fereala mea, am luat leapsa dupa 2 zile, timp in care lui inca nu-i trecuse. 

El ca el, insa eu, alaptand, nu puteam sa iau medicamente, fiindca toate sunt nerecomandate in alaptare conform prospectelor aferente. Am intrebat la farmacie daca exista vreun "leac" pe care sa-l iau si care sa nu afecteze alaptarea, si mi s-a spus ca NU. Macar am primit un raspuns cinstit. Insa acum, ce era de facut??? Incepeam sa ma simt din ce in ce mai rau, pana la punctul de temperatura 38. 

Leacurile "babesti" au fost in principal salvarea. Am recurs 2 zile la rand la: 
-ceai de lamaie (numai de lamaie) cu miere, chiar daca lamaia este cam acida pt stomacelul lui bebe, gogosica are deja peste 3 luni si m-am gandit ca nu va face tocmai acum colici (si asa nu prea m-am confruntat cu problema asta decat de 2 ori pana la 3 luni)
-bai cu apa cu sare grunjoasa la picioare (un pumn generos de sare cu apa fierbinte, si cu inca o oala de rezerva cu apa mai fierbinte pentru a reincalzi apa din lighean). se lasa cu fiori pe sira spinarii si apoi cu transpiratie- ATENTIE!!! NERECOMANDAT GRAVIDUTELOR
-frectie cu spirt (nu este recomandat carmolul din cauza mirosului f puternic)
-cartofi rasi cu spirt la gat pentru durerea de gat aparuta in a 2-a zi a racelii

Nu am sa omit sa spun ca totusi, de frica, am luat si un paracetamol. Am auzit ca multi doctori il recomanda foarte usor, desi pe prospect este scris ca nu se recomanda in alaptare. Totusi in clipa cea mai cea a racelii, am luat jumatate de pastila, apoi cealalta jumatate peste vreo 4 ore. Si asta a fost tot cu paracetamolul.

Cum am reusit sa nu o imbolnavesc pe Gogosica? Am achizitionat de la farmacie masti de tifon pe care le-am purtat cand o alaptam (nu am incetat o clipa alaptatul), dar si cand dormeam langa ea, ca noi dormim amandoua in pat :) . Cum i-am facut vaccinul importiva racelii? Am alaptat-o. Da! O mama care alapteaza atunci cand este racita ii trasmite prin lapte puiului ei anticorpii proaspat-formati care au pornit la lupta in corpul ei. Astfel, bebelusul este imunizat fara a-l imbuiba cu medicamente.

Si uite asa, a trecut puiul meu pe langa prima raceala din viata ei! Multa sanatate tuturor!

PS: atentie, in cazul in care obsevati ca bebelusul face temperatura mai mare de 37,5 este cazul sa apelati la medic. 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Feel free to comment